Najava konferencije “Da za CETA-u – put bez povratka?”

Konferencija u organizaciji Instituta za političku ekologiju i Zaklade Friedrich Ebert održati će se u srijedu, 3. svibnja u 11 sati u Zagrebu. U fokusu izlagača nalazi se pitanje posljedica transatlanskog sporazuma o slobodnoj trgovini na hrvatsku ekonomiju i društvo.
.
Sredinom veljače Europski parlament usvojio je kontroverzni CETA sporazum o slobodnoj trgovini između Europske unije i Kanade. Nacrt prijedloga Obuhvatnog gospodarskog i trgovinskog sporazuma trebaju potvrditi nacionalni parlamenti država članica, uključujući i Sabor Republike Hrvatske. Institut za političku ekologiju i Friedrich Ebert Stiftung Zagreb pozivaju Vas na konferenciju na kojoj će biti predstavljene stručne analize o mogućem utjecaju provedbe CETA-a u Hrvatskoj, nadolazećim rizicima vezanim uz Sporazum i prijedlozima kako ih izbjeći u cilju očuvanja javnog interesa u Republike Hrvatske.
.
Popis izlagača i važnost teme obećavaju zanimljivu konferenciju. Svi koji nisu u prilici nazočiti konferenciji koja će se održati u dvorani 360 EYE na vrhu poznatog zagrebačkog nebodera u Ilici 1A, događaj mogu pratiti putem video-linka.
.

Posted in Aktualnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.