Naša preporuka – “Prije poplave”

Iako je film „Before the Flood“ prvi put objavljen prije dvije godine, ovaj dokumentarac koji je producirao Fisher Stevens, dobitnik Oscara, zajedno sa Oskarom nagrađenim glumcem, aktivistom za zaštitu životne sredine i veleposlanikom mira Ujedinjenih naroda Leonardom DiCapriom, i danas je jednako aktualan i gledan diljem svijeta.

Film prikazuje strahovite posljedice nastale uslijed bjesomučnog iskorištavanja prirodnih resursa, kao i negativne utjecaje diljem svijeta nastale uslijed klimatskih promjena.

U filmu DiCaprio razgovara s brojnim aktivistima za očuvanje šuma, vrhunskim znanstvenicima, istraživačima u NASI, bivšim predsjednicima SAD-a Barackom Obamom i Billom Clintonom te drugima.

Film, iako donosi prizore na koje je teško ostati ravnodušan, također budi nadu da još uvijek nije kasno za spas planete Zemlje koja je naš jedini dom. Za kraj godine, predlažemo da ukoliko još niste, tijekom blagdana svakako pogledate „Prije poplave“ koji je dostupan na ovom linku:  https://vimeo.com/190012126

Posted in Izdvojeno, Mediji, Svijet.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.