HAKOM OBEĆAVA U 2017. jeftiniji roaming i brži pristup internetu

Od početka 2017. godine korisnici elektroničkih komunikacija dobivaju nova prava i bolju zaštitu, dok operaterima stižu nove obveze vezane za prigovore korisnika i umanjenje računa zbog mrežnih kvarova. Usto, doći će do povećanja minimalne brzine pristupa internetu.

Najavio je to HAKOM u prvom tjednu nove godine, naglašavajući da se sredinom 2017. očekuje ukidanje dodatnih naknada za roaming u EU. Korisnici više neće trebati podnositi prigovor za umanjenje računa zbog kvara na mrežama, već će im operater biti dužan ponuditi izbor: umanjiti mjesečnu naknadu razmjerno broju dana koliko nisu mogli koristiti uslugu ili drugačije nadoknaditi štetu.

Što se tiče minimalne brzine pristupa internetu, ona se povećava s 50 na 70 posto maksimalno ugovorene za sve ugovorene usluge nakon 1. siječnja. Ukoliko operater zbog tehničkih razloga ne može redovito isporučivati najmanje 70 posto maksimalne ugovorene brzine, primijenit će se pravo na raskid ugovora bez plaćanja naknade za prijevremeni raskid ili prelaska na neki drugi paket s nižom brzinom.

Nova pravila operaterima omogućuju i da korisnicima ponude popust.

Posted in Aktualnosti, Izdvojeno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.