Festival znanosti – Sinj 2017. dobio pokroviteljstvo predsjednice K. Grabar Kitarović i sredstva Ministarstva znanosti i obrazovanja

Od 16. do 21. listopada ove godine održat će se osmi Festival znanosti – Sinj 2017. Kao i dosadašnjih godina, u Sinj će na tjedan dana doći najbolji hrvatski znanstvenici, a gostovanje su već potvrdili akademik Ivan Đikić, akademik Guy Paić, prof. dr. sc. Ozren Polašek i akademik Ranko Matasović – svaki od njih najuspješniji hrvatski znanstvenik u svom polju, trenutno u svijetu.

Festival će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović iz čijeg je ureda nedavno stigla potvrda. U velikoj konkurenciji, Festival je putem Javnog poziva za financijsku potporu programima popularizacije znanosti dobio i potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Tako je Udruga znanost i Alka, koja organizira Festival, jedna od dvije popularnoznanstvene udruge u Hrvatskoj čiji su projekti dobili financiranje.

I ove godine Festival će donijeti nekoliko novosti, od proširenja u društvene i humanističke znanosti do intenzivnih višednevnih znanstvenih radionica za posebno izabranu skupinu učenika iz srednjih škola u Sinju, izvan nastave u popodnevnim satima.

Posted in Aktualnosti, Izdvojeno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.