EU FONDOVI Dobili smo 145 milijuna eura za modernizaciju pruge Križevci – Dugo selo

U poboljšavanje željezničke pruge između Križevaca i Dugog Sela iz europskih kohezijskih fondova bit će uloženo 145 milijuna eura, objavljeno je iz Europske komisije.

Povjerenica za regionalnu politiku Corina Cretu, izjavila je da EU financira kvalitetne prometne veze u Hrvatskoj i susjednim državama. Riječ je, kaže, o strateški važnoj paneuropskoj prometnoj mreži. Cretu je izjavila da će ovaj projekt poboljšati mobilnost unutar države, olakšati prijevoz robe i pomoći turizmu, čime će izravno pridonijeti hrvatskom gospodarskom rastu.

“Projekt se sastoji od obnove pruge između spomenuta dva grada. Izgradit će se drugi kolosijek i realizirati radovi na kolodvorima. Poboljšat će se modernizacija telekomunikacijskog i signalno-sigurnosnih sustava, kao i cestovna infrastruktura uz prugu – mostovi, tuneli, ceste – radi boljeg pristupa željezničkoj mreži”, izjavila je Cretu.

Inače, ta je dionica dio Mediteranskog koridora transeuropske transportne mreže (TEN-T). Koridor na regionalnoj razini povezuje Hrvatsku, Mađarsku i Sloveniju, a na europskoj razini vodi od Španjolske do ukrajinske granice, povezujući tako južnu i istočnu Europu.

Posted in Aktualnosti, Izdvojeno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.