ZELENI OSIJEK Poziv na okrugli stol na temu: Kakva je budućnost hrvatskih šuma?

Pozivamo vas na okrugli stol pod nazivom “Kakva je budućnost hrvatskih šuma?”, koji će se održati u Eko centru Zlatna Greda, 20.10.2017. godine s početkom u 11 sati. Novosti u prijedlozima novog Zakona o šumama i Zakona o lovstvu, ali i aktualno stanje na terenu potaknuli su brojne
rasprave u javnosti:

POTPUNA ZABRANA PAŠARENJA I ŽIRENJA U ŠUMAMA
ŠUME KAO NOVA IGRALIŠTA ZA GOLF
OGRANIČAVANJE SLOBODNOG I NEOMETANOG KRETANJA ŠUMAMA

Ovim okruglim stolom želimo potaknuti širu raspravu o načinu upravljanja i korištenju šuma kao prirodnih i javnih dobara koja su na raspolaganju svim građanima, te veću ulogu javnosti u kreiranju javnih politika gospodarenja i korištenja hrvatskih šuma. Okrugli stol namijenjen je svim zainteresiranim dionicima, upravljačima, korisnicima prostora, medijima.

Predavači:
Iris Beneš, Programska koordinatorica, Brodsko ekološko društvo, Ivan Budinski, dipl.ing.šum, Stručni savjetnik za zaštitu prirode, Udruga BIOM, Dinko Pešić, Voditelj projekata, Udruga Zeleni Osijek
Facilitator:
Dražen Šimleša, dr.sc., Institut Ivo Pilaf

Okrugli stol organizira se u okviru projekata “TRANSFORMACIJA – Novi pristup upravljanju zaštićenim i NATURA 2000 područjima” i “COMMUN SENSE – Otvoreno i transparentno upravljanje komunalnim i prostornim resursima” financiranih iz Europske Unije u sklopu programa IPA, a sufinanciranih od Ureda za udruge Vlade RH.

Molim vas da svoj dolazak potvrdite na e-mail dinko@zeleni-osijek.hr ili telefon 031 565 180 najkasnije do 18.10.2017. godine.

Posted in Aktualnosti, Izdvojeno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.