Poziv na javnu tribinu Zelene akcije: Jesu li (male) hidroelektrane obnovljivi izvor energije?

Javna tribina održat će se u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, Zagreb u ponedjeljak, 26. lipnja, u 18 sati.
.
Tribina je organizirana u sklopu projekta Lokalna partnerstva za transparentno upravljanje prirodnim resursima – Local Partnership for Transparent Management of Natural Resources, financiranog od strane Europske unije. Kako najavljuju iz Zelene akcije, na tribini će biti predstavljene i publikacije “Priroda nije na prodaju!” te “Zaštita i održivo upravljanje rijekama i hidroelektrane” koje je izradila Zelena akcija u sklopu projekta “The Right to Nature” koji financira fondacija MAVA.
.
Tribina je posvećena temi hidroelektrana s posebnim osvrtom na problematiku malih hidroelektrana jer se u Hrvatskoj, a i u široj regiji planira izgradnja mnogih malih hidroelektrana. Zelena akcija smatra kako je prije izgradnje planiranih hidroelektrana potrebno razmotriti i javno otvoriti pitanja svih mogućih aspekata kao i posljedica koje takvi zahvati mogu izazvati u okolišu i prirodi. Prema najavama organizatora, cilj tribine jest javnost direktno i kvalitetno informirati o svim ovim pitanjima te potaknuti javnu raspravu o tome koliko su i jesu li uopće hidroelektrane obnovljivi izvor energije.
.
Na tribini će govoriti Denis Frančišković iz udruge Eko Pan iz Karlovca, Irma Popović Dujmović iz WWF Adria te Jagoda Munić iz Zelene akcije.
.

Posted in Aktualnosti, Hrvatska, Izdvojeno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.